Schot in de roos

schot.jpg

Oké, het klinkt een beetje als ‘nooit meer drinken’, maar volgende zomer blijven wij lekker thuis. Dat hebben we meteen bij onze retour uit vakantie beslist. Wat er misging? U-ren vertraging aan de Chunnel. Ki-lo-meters file rond Londen (vrijdagavond!) en ons benzinepeil zakte in de rode blokjes. Het kasteel in Nottingham was gesloten. Een vrouw in een charityshop wilde een hele leuke broek niet aan mij verkopen. (Ik mocht ze zelfs niet passen! “Too small’, zei ze en ze bedoelde too short, over mij dan.) Bij alles wat je er eet krijg je frieten en een halve liter bier (of cider). Whisky doen ze niet ‘on the rocks’. En wij zijn ook al niet zo zot van haggis. O-ve-ral waren Chinezen en ongezonddikke Britten (die frieten, dat bier)... Neen, alle gekheid, zo was het niet. Of eigenlijk wel, maar het is maar hoe je het vertelt. Want eerlijk, Edinburgh was heerlijk! Een schot in de roos: groen, topklimaatje daar en als ik geen twintig keer geroepen heb: maar zie die lucht, bekijk nu toch eens die wolken ...! En toch gaan wij in 2020 nergens heen. Want all things considered en ook al heeft Edinburgh een verdienstelijke poging gedaan, dit hier is thuis en nergens is het beter. Dus trek ik volgende zomer op dag één van de vakantie mijn jeansshort aan en ik doe hem pas op dag tweeëntwintig weer uit. Ik ga in het lommer lezen, rond vier uur zet ik de tv aan voor de Tour en daarna gaan we iets lekkers koken. Dus, beste reizende mens, dat zijn één auto en twee toeristen minder in 2020. Doe er uw voordeel mee.


Aug 2019

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015