Nederlands is mijn moedertaal en meer dan dat. Ik heb er mijn missie van gemaakt:

  • SCHRIJVER: Ik gebruik de taal om (andermans) verhalen te schrijven
  • COACH: Mensen en teksten help ik taalvaardiger te worden
  • DOCENT: Ik geef lessen Nederlands aan anderstaligen

En ja, ik beken, ik ben ook zo iemand die als cadeau altijd een boek geeft, die te pas en te onpas taalfouten corrigeert en die argeloze kindjes de liefde voor taal doorgeeft door versjes te schrijven en verhalen voor te lezen ...

Nu Volgen

harriet.jpg

Wij kijken al eens graag naar Green Wing, een hilarisch absurde fictiereeks die speelt in een ziekenhuis. Elk seizoen eindigt met een cliffhanger, als in: er schuift een ambulance of een mobilhome van de weg af en tot het volgende seizoen blijft die balanceren tussen wel of niet het ravijn induiken. Dat waren nog eens cliffhangers.

Zo letterlijk als in Green Wing krijg je cliffhangers zelden. En nu al helemaal nooit meer. Want het concept is ondertussen samen met het cassetje en het potlood gedumpt in de afvalemmer die heet: ‘als u dit kent, bent u ouder dan vijftig’. Tegenwoordig is er immers de rode knop. Of vrtnu (de naam alleen al!). Exit het concept cliffhanger. Exit het concept geduld. En het was geen simpel concept: geduld moet je oefenen. En zie, hoe hard sommigen ook geoefend hebben, geduld lijkt het pleit te hebben verloren.

Lijkt! Want ooit, jonge dames en heren, is bingen ook weer passé en geraakt de cliffhanger in ere hersteld! En zo komen we tot het echte voordeel van vijftigplus te zijn: wie geduld heeft leren oefenen, heeft altijd iets om naar uit te kijken. Tot later.

(Gefeliciteerd aan Olivia Colman – Harriet uit Green Wing - met haar Oscar voor de rol van Queen Anne in The Favourite)Mar 2019

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015