Tweedehands

jas.JPG

Ik woon graag in huizen die al eerder waren bewoond. Ik draag graag kleren die al zijn gedragen. Laatst kocht ik een tweedehands jasje. Lichtgrijs, halflang, opstaande kraag, drukknopen, gladde voering, een lekker gevoel. Vóór mij was het van iemand anders. Iemand veel jonger, een meisje-vrouw, lang haar, donkerblond, slank, lange benen, vriendelijk gezichtje, rustig zelfverzekerd. In de zakken waar haar handen hebben gezeten, zitten nu de mijne. Vandaar wellicht tweedehands. Misschien streken die handen van haar ooit over het gras van een park in Lissabon. Misschien schepten ze ooit hopscheuten van een bord. Misschien zijn ze goed in bowlen. Zo dicht was ik nog niet bij Lissabon, hopscheuten en kunnen bowlen. En nu dus wel, dankzij een jas. Vijf euro heeft hij mij gekost, vijf euro maar en toch zoveel ineens erbij voor mij. 


Dec 2018

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015