Shit!

wc_pot.jpg

Wij hebben nu een hangtoilet. Dat is fijn. Dat ziet er netjes uit. Het oogt discreet. Is een beetje hip zelfs. Cool, zou ik het ook durven te noemen ... u volgt mij daarin wellicht. Maar wist u dat een hangende toiletpot zoveel meer is dan dat? Wist u dat uw geluk niet compleet is zonder? Want, en nu komt het ... ‘Je kunt eronder kuisen.’
Nu had ik er nooit bij stilgestaan dat dat onder die oude pot niet kon. Ik had me daar ook nooit zorgen over gemaakt. Ik maakte met javelfrisse spons of dweil het boogje om de witte voet heen en dat was dat. Tot de sanitairmarketeer over de hangpot dus deze magische onthulling deed: ‘Je kunt er ook onder kuisen.’ Weg was mijn onschuld, ik zou nooit meer tevreden zijn met een pot op de grond. En als ik dat wel was, zou ik toch altijd enige druk voelen: ik was niet helemaal 100 % hygiënisch bezig.
Ik ga en ik hoef er niet bij stil te staan wat er bij uitbreiding nog allemaal beter zou hangen dan staan. Ik ga en hoef er ook niet bij stil te staan wat er allemaal kan foutgaan bij een toilet met voet, waardoor je daaronder zou willen kuisen. Zover reikt mijn fantasie niet en ik hoop van u hetzelfde. Maar dit is zeker: u en ik, we zijn vanaf nu enkel nog tevreden met een hangende wc-pot.


Sep 2016

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015