Are you being served?

inno_2.jpg

Ik was in de koopjesperiode in de Inno en ik kan u zeggen: je hoeft niet naar Londen voor de department store experience. Je loopt de glazen deur door en je waant je over het kanaal. Met elke roltrap wordt dat gevoel nog versterkt, tot de ultieme ervaring aan de kassa op de tweede verdieping. Maar daar zijn we nog niet. Eerst zoek ik één of twee effen T-shirts met lange mouwen, goeie stretch, juiste fit, moeilijk kan het niet zijn. Er zijn nauwelijks klanten, evenveel personeel. Ik loop als een ervaren shopper het volledige rondje van de verdieping en pik uit de rekken wat ik meen nodig te hebben. Zo doende passeer ik hier en daar een shopmedewerkster. We laten elkaar met rust. Als ik met zes stuks het eerste het beste pashok denk in te duiken, blijkt mijn aanwezigheid wel degelijk te zijn opgemerkt. “U kan het pashok daar gebruiken”, hoor ik. “Ginds?” “Ja, daar.” Tot zover onze conversatie, hier kan niemand iemand van opdringerigheid beschuldigen. Ook wanneer ik het gordijn van het aangewezen pashok terug opentrek: niemand. Niet om ongevraagd advies te geven, maar ook niet om de vier stuks die ik niet neem van me over te nemen. Ik doe het rondje dus een tweede keer en hang keurig alles terug. Weer passeer ik hier en daar een winkelbediende. Weer laten we elkaar met rust. Op naar de kassa. Aan mijn kant staan twee vrouwen, aan de andere kant drie. De eerste van de drie haalt de artikelen van de kapstok, klikt de beveiliging los en plooit alvast een papieren tas open. De tweede scant de prijslabels, vraagt naar de klantenkaart en noemt het bedrag. De derde dame achter de toonbank verlegt hier en daar wat op het werkblad aan haar kant of op de toonbank aan mijn kant. Wat de precieze bedoeling is, snap ik niet, maar ze doet het met elegantie. Ik kan het allemaal rustig gadeslaan, hier geen stress. “Zal ik het toch maar in twee tassen doen?”, horen we kassadame twee aan klant één vragen. “O, ja, wel ... Misschien wel, ja.” De tas gaat terug van klant één naar dame twee, wordt over twee tassen herverdeeld door dame één, die worden aangenomen door dame twee en zo weer aan klant één overhandigd. Ik ben klant drie. Ik denk in kwartieren: meer dan een kwartier een hoogrisicocontact betekent testen! Of neen, dat is in België zo. Dit is Engeland! Yes!!


Feb 2022

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Brandweerstraat 19/0203
    9000 Gent

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015