‘If I can’t pronounce it, I don’t want to eat it.”

maggie.JPG

Als iemand mij zou vragen wat ik nog wil bereiken in het leven, dan is het dat ik zonder verpinken kan zeggen: “If I can’t pronounce it, I don’t want to eat it’. Het is mijn favoriete uitspraak van Maggie Smith – zij en nog zes oudjes zijn onderweg naar The Best Exotic Marigold Hotel, de titel van de film en hun alternatief voor het Britse RVT waarin ze niet willen terechtkomen. Maggie Smith dus die u ook kent als de assertieve tante uit Downton Abbey. Heerlijke actrice, heerlijke personages. Zij zijn mijn idolen voor mijn oude dag. Willen we niet allemaal ooit ons alter ego worden? Krullen in plaats van stijl haar en omgekeerd?

Even voor alle duidelijkheid, het gaat er niet om dat ik niet wil eten wat ik niet kan uitspreken, dat is de kwestie niet. Het gaat erom dat als ik een pizza napoletana bestel (geen ham, wel ansjovis) en ik krijg een pizza capriciosa (wel ham, geen ansjovis) dat ik dan zeg: “Aangezien ik dit niet besteld heb, ga ik dit ook niet eten.” En niet zoals ik nu doe: ‘Deze vind ik ook wel lekker’. Zou Maggie nooit doen! Ik doe het niet alleen met eten.

Het is heerlijk om zo’n plan te hebben. Ik gun mezelf ook tijd om in mijn Maggie-jaren te komen, er is geen haast. Ondertussen doe ik lustig verder in deze versie van mezelf. Pizza Hawaï? Laat maar komen.


Apr 2021

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Brandweerstraat 19/0203
    9000 Gent

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015