Een huis met karakter

sifon.jpg

Ons huis ligt dwars. Enfin, het ligt nog altijd keurig parallel aan de straat natuurlijk. Wat ik wil zeggen is: het doet moeilijk. Het is verkocht, ziet u, en nu is het wat lastig. Zo gaat dat.

Wij houden van ons huis, maar we zijn het ontgroeid. Als gezin zijn wij aan het krimpen en nu passen we elkaar niet meer, het huis en wij, vinden wij. De relatie is op, zeg maar. Maar omdat wij het zijn die de knoop hebben doorgehakt – lees: verhuizen - begrijpen we wel dat het huis met deze nieuwe realiteit nog niet helemaal in het reine is. Het is er wellicht een beetje door overvallen. Eens die eerste shock verwerkt, komt het heus wel weer goed, daar zijn wij zeker van. Want hier komen andere mensen wonen, jongere, met een poes erbij. Dat gaat ons huis fijn vinden. Maar blijkbaar moet het eerst door een rouwfase. Het moet per se nog wat tegendraads doen. Waaraan wij dat konden merken? Het stonk. Een putjesgeur in de keuken, of all places. Ik heb een hele fijne neus, dit kwam uit de kast onder de afwasbak. Dus zijn we daar begonnen met een ontstoppingsproduct, ook al was er geen bewijs van verstopping. Effect? Geen. Dan maar de volledige afvoerleiding gedemonteerd en uitgekuist – die is nu zo proper langs binnen als langs buiten. Resultaat? Neen. Alle koppelingen extra getapet. Het bleef stinken. En ik bleef snuffelen. Kastdeur open, kastdeur toe. Nog eens kijken, snuiven, voelen. De hele kast leeggemaakt en uitgekuist. En toen zagen we het: van de boiler naar de afvoer zit een buis en daarin zit ... een opening! Dat we daar al die tijd hebben overgekeken ... Water in de buis gegoten, het sifon-effect zijn werk laten doen en ... weg geur!

Toch een karaktertje, dat huis van ons.


Nov 2020

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015