Vrouwenbeweging

kassei.jpg

Sneakers zijn de echte vrouwenbeweging.

Ik was het voorbije weekend in de drukste winkelstraat van Gent, die met de breed gelegde kasseien met verraderlijke greppels - er past makkelijk een fietsband tussen, weet ik uit ervaring. Enkelbrekers zijn het voor hakkendragende vrouwen. Maar die heb ik daar zaterdag dus niet gezien. Toen elegantie en gespannen kuiten nog één waren, droegen vrouwen hakken - wie er geen droeg, was niet goed bezig. Maar tijden veranderen. Zijn gebronsde vrouwenarmen vandaag teken van welvaart - je was op vakantie, wellicht naar het zuiden, alwaar je niets hebt hoeven uitrichten, waar je je dagen kon doorbrengen in ledigheid, in romantische fictie, in happy hour, in het zwembad ... - gebronsde vrouwenarmen waren ooit teken van armoede: je was zongebruind omdat je op het veld had moeten werken, wat het heel moeilijk maakt om een parasol vast te houden. Maar zoals vrouwen van hun parasols zijn bevrijd, zijn ze dat nu ook van hun hakken, tot spijt van wie het hun verwijt. Zaterdag zag ik rokken en rokjes, jurken en jurkjes, broeken en shorts allemaal met benen die onder de enkels in sneakers verdwenen. Hoera, ook vrouwen kunnen uit de voeten! Bh’s verbranden was slechts een symbolische daad, sneakers zijn de ware revolutie!


Sep 2020

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015