Duif

duif.JPG
Er viel een duif van het muurtje. Ik zat buiten, zou een stukje schrijven en toen gebeurde dat. Hij, de duif, was niet ziek en na de val ook niet dood. Hij deed gewoon een misstap op de dekpannen en - hop - hij viel, in het stadstuintje van mijn buurvrouw. Ook duiven maken het mee, dat een natuurlijke relfex, de vleugels uitslaan, het laat afweten. Zoals wij mensen al eens plat op ons gezicht gaan in plaats van gewoon de volgende stap voorwaarts te zetten. Missen is niet alleen menselijk. Ik zat dus buiten en zou een stukje schrijven. Over opvoeden. Over groot worden. Over het belang van structuur. Over thee om vier uur. Een verhaal voor het slapengaan. Spreken met twee woorden. Een huisdier - het mag ook een plant zijn, als het maar iets is om voor te zorgen. En dat het ook fout kan gaan. Dat zelfs een duif kan vallen, dus. En dat die dat dan op niemand afwimpelt - niemand anders schuld, eigen dikke bult. Dat die ervaring ook geen reden is om alles in vraag te stellen. Ook als je één keer een duif ziet vallen, blijft de regel: duiven vliegen. De duif weet dat ook.

Aug 2020

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015