Dankzij corona

fraise.JPG

Dankzij corona weet ik dat we onze asperges niet verdienen. En onze aardbeien ook niet. Want tenzij er seizoenarbeiders uit het verre oosten van Europa naar hier komen, is al dat lokale lekkers laten verrotten op de velden net zo goed een strategie. Dat is blijkbaar de trieste realiteit. Als we voor asperges en aardbeien moeten betalen wat we zelf zouden willen betaald krijgen om ze te stekken en te plukken, hoeven we ze niet. Te duur. Hoe hebben we het zover laten komen?

Dankzij corona – dS Magazine 11/4: “Ik zou elke dag een joggingbroek aantrekken” - weet ik dat ook fashion designers bij thuiswerken denken: ha, lekker de hele dag in comfi-kleren. (Als er iemand met de juiste connecties meeleest, kunt u dan dit verzoek even doorgeven: alstublieft, beste fashion designer, graag in volgende collectie een comfortabele outfit die de modetoets doorstaat. Met bijpassend schoeisel, graag. Dank u wel!)

Dankzij corona weet ik dat zes weken niet naar de kapper gaan, kan. Maar zeven of acht weken geen knipbeurt, dat laat zich zien. (Mocht de GEES meelezen: ik geloof dat ik het snap: als de kappers lang genoeg moeten dichtblijven, zien we er binnenkort slecht genoeg uit om zelfs niet meer naar buiten te wíllen. Juist?)

En ondertussen, ook dankzij corona, kunnen we zo veel look eten als we willen. De twee of drie mensen die we wel zien hebben wellicht bij ons mee aan tafel gezeten.

En ondertussen (bis): met anderhalve meter wordt het beter.


May 2020

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015