Wat we zelf doen, doen we beter

Halleluja, de douche staat er! Een bouwpakket in promotie bij een doe-het-zelf-keten, we hadden het kunnen weten. De maat van alles is wat je ervan verwacht. Wij verwachtten Ikea-toestanden en daar zijn wij goed in. Een beetje spannend is het altijd natuurlijk. Wij dachten aan ‘lekker’ spannend, zo van: joehoe, weldra een nieuwe douche ... Neen, voor bloed, zweet en tranen gingen we niet. Of een beetje zweet misschien, want dat heb je zelfs met een Lego-bouwpakket. Maar dit ... Je wordt ook zo op het verkeerde been gezet. “Zal het gaan?”, vraagt de verkoper in de winkel en dan heeft hij het over hoe we aan zo een platte kar moeten geraken. Fluitje van 50 cent: even naar buiten lopen, geld in de gleuf en je bent geëquipeerd. Ook het laden van de dozen bleek mee te vallen: alles paste in de auto. Ik hoefde zelfs niet op de plooifiets naar huis terug – zo voorzienig waren we geweest dat we die mee hadden. En ook de touwen bleken niet nodig. Het begon mooi en dat projecteert een mens als vanzelf naar wat komen gaat.

De zondag, die kwam. En ging. Ik was nochtans hoopvol benieuwd geweest naar wat ik zou te zien krijgen na mijn zondagse ochtendkoffie bij mijn moeder. De man zou in mijn afwezigheid immers al met bouwen beginnen. De grondplaat lag er. Het was niet evident geweest om die waterpas te krijgen, verzekerde de man mij. Maar geen nood, we waren nu met twee. Zondagavond moesten we het stellen met een kattenwasje aan de lavabo. Dag twee. Probeer maar eens twee ver uiteen staande glazen platen tegelijk in positie te houden terwijl iemand ze moet zien vast te schroeven. Vijsjes en rondellen verdwenen in gleuven tussen onafgewerkte vloerplaten – en neen, ze waren niet magnetisch. Leidingen bleken te kort en afsluitstrips te lang.

Maar ze staat er, de douchecabine!

We kijken al uit naar de dag dat we ze kunnen afbreken. Ha ja, dit is de depannage-douche. De totale make-over van de badkamer, daar zullen we nu eens aan beginnen, zie!


Mar 2015

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015