Uit de kast

We gaan eierstokken invriezen, hoe cool is dat? Je voelt het toch aan je winterteen: dat is een veel te kil begin voor zo’n Bolleke. Natuurlijk is Bolleke op dat moment Bolleke nog niet, maar kern van de zaak is toch dat wat er al van hem bestaat even in de vriezer moet. Na min tien is alles een warm welkom? Neen echt, Smeg of schoot, het is moeilijk te geloven dat het voor zo’n eierstokje geen verschil zou maken.

De aanleiding voor Bollekes uitgestelde start, de vraag uit de markt: thuis willen ze voor de volle 100% klaar voor hem zijn. Echt? Wanneer was je al eens ergens 100% klaar voor? Voor je eerste pasjes, voor je eerste schooldag, voor je eerste kus? 100%? Dan lagen we nu nog in de wieg. Waren we wellicht zelfs het liefst in moeders veilige buik gebleven. Of nu dus in die vriezer?

‘Je krijgt het in het leven niet zoals je ‘t wilt’, waarom zou dat negatief moeten zijn? Je bent zes, je breekt je been en wat krijg je? Lego! Je bent zestien, je mist je bus en wie zit daar op de volgende? Knappe Kobe van de zesde. Je bent zesentwintig, je vergeet de pil en wie kondigt zich aan? Bolleke!

Ja, Bolleke van zes maanden zal op je mooiste jurk kotsen. Ja, Bolleke van zes jaar zal 40° koorts hebben op de trouwdag van je zus. En inderdaad, Bolleke van zestien zal zijn gsm weer niet opnemen. ‘Waar zit hij nu weer?’, zul je foeteren. Maar je zult blij zijn te weten: hij zit niet in de vriezer. ­­


Nov 2014

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015