Wat anders?

Daar stond ik dan, met mijn Brompton-fietstas naast het gekleurde koord, aan te schuiven. Mijn eerste keer in de Nespresso-shop. Tot nu bestelde ik mijn capsules online en werden ze mij discreet thuis geleverd middels een koerier van TNT.

Meer uitleg hebt u niet nodig om zich het voorgaande voor te stellen: de tas, de capsules en het bestelwagentje. Wellicht haalt u zich bij uitbreiding ook makkelijk mijn fiets en mijn espressoapparaat voor de geest. Misschien dat u een verkeerde kleur in gedachten heeft - ik geef het u meteen ook maar mee: ze zijn respectievelijk zwart en wit. Voor de rest, en dat is wel zo erg, weet u precies hoe die spullen van mij eruit zien. Of u mij nu kent of niet, of ik dat nu leuk vind of niet, u loopt nu al zo’n beetje rond in mijn huis. En ja, u komt daar een iPad tegen, een Ikea-boekenkast en een staande lamp van Arne Jacobsen.

Ik ben een snob. Daar stond ik dus, in die Nespresso-shop, en dat is wat ik dacht: ik ben een snob. Ik ben een compleet voorspelbare en gewillige marketingprooi. Een zoveelste consument. Iemand waarvan de koffiebedenkers nu al weten wat ik over een paar maanden lekker zal vinden en welke kleur de pads daarvan zullen hebben. Ik was oprecht diep teleurgesteld. Gedegouteerd, eigenlijk. Niemand had mij ertoe gedwongen, maar ik stond daar en ik wilde daar niet staan. De oranje Linzio Lungo’s konden niet snel genoeg in mijn fietstas verdwijnen.

Daaruit sloeg mij opeens een scherpe geur in de neus. Selder, wist ik, en bespeurde inderdaad een rottig selderblad. De anomalie fleurde mij op. Mijn gespleten duimnagel was een bonus. Voor het oog van hip Vlaanderen gespte ik dan ook maar meteen de debiele fluostrook rond mijn broekspijp, om straks het fietsen veilig (! veilig, niets minder flitsend dan veilig, toch?) te houden. Het resultaat was geen gezicht en ik wist het. Sukkelend over kasseien en langs tramsporen reed ik opgewekt naar huis. Waar ik een perfecte espresso zette, want die had ik verdiend.


May 2013

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015