Wij van de AA

Ze/we halen zelden een openingscène van een film, een reclamecampagne, een close-up. Muggenbeten, theezakjes … er bestaan ook beeldende namen voor kleine borsten. Voor borstjes, dus. Minder weliswaar dan voor ‘joekels’: waar weinig over gesproken wordt heeft minder woorden nodig.

Voor een koelkast is AA prima nieuws, voor een vrouw wat minder. Wie een B heeft, kan nog naar de plastisch chirurg voor een C vol vrouw. Met een A begin je daar niet aan. Waarvoor zou je gaan? Een B? Weggesmeten geld want het is nog altijd niets. Een C? Je valt voorover, tenzij je meteen ook je derrière laat opvullen tot het ideale kont-ragewicht. Waarna je dan geheid weer achterover valt van het totale kostenplaatje: de ingreep, plus al je bloesjes buiten, alle bh’s, bikini’s en vanwege die derrière ook je jeans, je rokken … allemaal weg, wegens te klein. Let wel, weg betekent op zolder te bewaren, voor het geval de implantaten van bedenkelijke kwaliteit blijken te zijn - het gebeurt. Dan moet je terug naar A, terug naar Af. Da’s twee keer pijnlijk.

Een kleintje dus maar en houden zo. Verpakking kan veel doen, weet ik uit verschillende contexten. Maar in de lingeriesector is het ook daarnaar even zoeken. Marie Jo, La Perla, Princesse Tam Tam … ze gaan er precies van uit dat alle dames van de AA-club alleen maar lopen, rennen, springen, vliegen … sportbehaatjes genoeg. Onlangs heb ik dan toch een juweeltje gevonden, dankzij … Calvin Klein, wie anders.


Feb 2012

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Emiel Clausplein 2/0101
    9800 Deinze

  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015