Bio, niet altijd onmiddellijk en voor iedereen tegelijk gezonder

Ik eet, drink en beweeg zoveel mogelijk “bio”. Biogroenten, biofruit, biohoning, biomelk... en dan met die calorieën de fiets op. Nu zouden biogroenten niet gezonder zijn, zo titelden de kranten deze week. Vorige week las ik een artikel dat vertrok van “Zijn biogroenten gezonder?” Een iets genuanceerder begin, maar dat optimisme zou dus vals zijn.

Waar blijkt het over te gaan: biogroenten bevatten niet altijd meer vitaminen. “Niet altijd” en “meer vitaminen”. En daarom mag je niet stellen dat ze gezonder zijn. Wat meer of minder CO2 maakt dan ook geen verschil. Als je zuinig en CO2-arm rijdt, adem je op dat moment gezondere lucht in? Ben je van bij je eerste joggingtrip met Evy instantgezonder? Hang die loopschoenen toch aan de haak.

Een mens moet nu leven, ja, ja. Maar voorpret, dat telt toch ook?! Ik denk graag vooruit. We boeken onze zomervakantie toch in december, als de zon langer onder is dan op. Het doet deugd om vooruit te blikken naar de zomer. We kijken al eens naar een maatje kleiner als we net begonnen zijn aan een dieet. En zijn we niet allemaal bezig met ons pensioen? We leggen alvast een cent opzij en investeren in een hobby. Wat we dan allemaal gaan doen, als we van al die biogroenten zo fit oud geworden zullen zijn!


Jan 2008

Al wat lezen?


Contact

  • Comm. V Pheidippides
  • Zalmstraat 17
    9000 Gent
  • Ondernemingsnr BE-0893.999.015